NA SKRÓTY:
STRONA DNIA:
Syrop klonowy
Historia wytwarzania syropu klonowego sięga okresu kolonialnego. Indianie pozyskiwali syrop klonowy z drzew klonu długo przed tym, jak Kolumb odkrył Amerykę. Syrop klonowy pozyskiwany jest z trzech gatunków klonu - cukrowego, czarnego i czerwonego. Zawartość cukru w ich soku jest wysoka i wynosi max. 5%. Zbiory rozpoczyna się pod koniec lutego i trwają aż do połowy kwietnia. Najważniejsze jest to, aby temperatura w ciągu dnia nie była za wysoka, gdyż istnieje ryzyko, że sok stanie się mniej słodki w skutek wzrostu aminokwasów. Jest zasada, że do syropu klonowego nie dodaje się żadnych środków chemicznych ani konserwantów. |
|
Adres: http://biosyrop.pl/
S³owa kluczowe: syrop klonowy, syrop klonowy cena
Klikniêæ: 4
Wy¶wietleñ: 884
CTR: 0.45%
PageRank: -9
Dodano: 22-04-2015
|
wpis umieszczony jest w podkategoriach:
powrót:
Podobne strony:
Uprawa pieczare... - Firma Tenderenda jest rodzinnym gospodarstwem zajmującym się uprawą pieczarki białej. Produkcję pieczarek sprzedajemy głównie na rynki krajów europy zachodniej.Istniejemy od ponad 10 lat. Tygodniowa wielkość produkcji to ponad 400 ton
|
|
NESTLE Desery - Prezentujemy Państwu jednostkę Nestle powstałą w 1866 roku w Szwajcarii. Na Polskim rynku zaistniała w 1993 roku. Nestlé w Polsce to z formalnego punktu widzenia trzy spółki wpisane każda osobno do Krajowego Rejestru Sądowego. gwarantujemy ...
|
|
piekarnia, juni... - Piekarnia Junikowska - Poznań oferuje chleb, wypieki i wyroby piekarskie najwyższej jakości. Polecamy między innymi: chleb razowy, chleb na zakwasie, chleb żytni i orkisz. Nasz Chleb Cygański otrzymał Certyfikat Produktu Regionalnego. Pieczywo...
|
|
Internetowy skl... - Odpowiednie wino potrafi nadać wyjątkowy, elegancki charakter uroczystości i podnieść jego rangę. Jednak, aby butelka z trunkiem trafiła na stół konsumenta musi przejść bardzo długą drogę od producenta, przez internetowy sklep z winami ...
|